In 3 stappen naar een gezonde hoofdhuid en gezond haar.
Stap 1 Herstellen
Al eeuwenlang wordt in Oosterse landen voor het reinigen van het haar een oliebehandeling uitgevoerd. Dit voedt en herstelt de hoofdhuid en het haar.
Deze behandeling gebeurt op droog haar, zodat het haar de olie goed kan opnemen.
De natuurlijke oliën die in het haar gaan zijn:
Arganolie:
Voorkomt droog haar en haaruitval, remt de veroudering van het haar en beschermt tegen wind, zon en kou. Ook is het een verzorgende olie voor psoriasis.
Olijfolie:
Vermindert broosheid en het afbreken van het haar, beschermt ook tegen invloeden van buitenaf.
Saffloerolie:
Voor zeer droog/poreus haar, beschermt het haar, voor een vette hoofdhuid en brengt het in balans.
Ook kan je nog extra etherische olie toevoegen, wat afgestemd is op jouw haar en hoofdhuid, om eventuele hoofdhuid- en haarproblemen aan te pakken.
Stap 2 Reinigen
Gebruik thuis een shampoo met natuurlijke producten, die zijn namelijk mild en verzorgend voor het haar en de hoofdhuid. Kijk uit met shampoos waar zware reinigers (sls/sles) alcoholsoorten, parabenen en siliconen in zitten, deze lossen het probleem tijdelijk op, maar brengt uiteindelijk meer schade toe zoals een droge hoofdhuid (trekkend gevoel) tot zelfs haaruitval. Was je haar niet meer dan 2x per week. Dit houdt de talgproductie in balans, die bescherming geeft aan de hoofdhuid en houdt het haar soepel. Het belangrijkste is dat je de hoofdhuid reinigt, een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezond haar.
Stap 3 Conditioneren
Een conditioner breng je alleen aan op het haar, dus niet de hoofdhuid
Dit is om de haarschubben te sluiten, zodat het makkelijker ontwart, de doorkambaarheid beter maakt, zodat het haar niet beschadigd. Door de schubben te sluiten, is het haar beschermd tegen invloeden van buitenaf en geeft het een prachtige glans. Gebruik hiervoor ook weer een conditioner op natuurlijke basis, zonder siliconen. Een goede conditioner verzwaart het haar niet.
Deze 3 stappen zitten standaard bij mij in het knippakket.
Extra verzorgingstips:
Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijke producten, denk hierbij ook aan stylingsproducten. Droog je haar voorzichtig, niet wrijven. Kam je haar laag voor laag en begin in de punten en werk zo naar boven toe naar de aanzet.

Je haar op vakantie De vakantie breekt aan, we plonsen heerlijk in het zwembad of nemen een frisse duik in de zee, we hebben het grootste plezier. En dan komt het… je haar voelt stug en touwerig aan, het pluist en verliest zijn glans. Chloor spoelt het talg wat op je hoofdhuid zit weg. Talg biedt bescherming voor je hoofdhuid en zorgt ervoor dat jouw haar soepel blijft. Zeewater trekt al het vocht uit je haar, waardoor je haar droog wordt en pluist. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, geef ik je graag een aantal tips.

Indiase hoofdmassage Een Indiase hoofdmassage bij Salon Eer is een heerlijke ontspannende massage van hoofd, nek en schouders. Het is een verwen en rust moment voor jou. Ik geef de massage op een stoel en je houdt je kleren aan. Dagelijkse spanning of stress hoopt zich vaak op rondom je hoofd waardoor je last kunt krijgen van hoofdpijn, een stijve nek, vermoeide ogen, pijn in je schouders en haaruitval. Rondom je hoofd komen veel zenuwen samen. Bij de behandeling masseer ik op en rondom deze punten. Hierdoor kom je tot rust. Deze massage: Stimuleert de doorbloeding Afvalstoffen worden afgevoerd Bevordert de nachtrust Verlicht pijn en stijfheid Is goed voor huid en haar Diepe ontspanning Vernieuwde energie Stimuleert de haargroei De massage duurt ongeveer 30 minuten. Wanneer je kiest voor een Indiase hoofdmassage met olie, boek deze dan in combinatie met 1 van de knippen/stylen behandelingen, zodat de olie er na de massage weer uitgewassen kan worden. Wil je alleen een hoofdmassage, dan masseer ik zonder olie. Je kunt een afspraak maken voor Indiase hoofdmassage via de knop rechts onderin.

Hoe vaak het haar wassen? Het belangrijkste aan haren wassen, zijn niet de haren, maar de hoofdhuid die gewassen wordt. De haren worden schoongespoeld met het uitwassen van de shampoo. Op jouw hoofdhuid zit een talglaag, deze heeft een beschermende functie. Het hydrateert de hoofdhuid, het haar en houdt de ph waarde van de huid in balans. Het talg moet om de 3 a 4 dagen vernieuwd worden om een goede werking te garanderen. Gebeurt dit niet, is er een kans op besmetting van verschillende huidziektes. Het beste is om het 2x te wassen per wasbeurt. Bij de eerste keer wassen, zal het vuil losgeweekt worden. De tweede wasbeurt is om het te verzorgen en het in balans te brengen. Wanneer je langer dan 3 a 4 dagen wacht met het wassen van het haar zal je hoofdhuid gaan jeuken. Dit kan komen doordat bacteriën en gisten die op je huid leven het haarzakje binnendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken. Daardoor ga je krabben en stimuleer je de talgklieren. Dit zorgt voor een onbalans van de hoofdhuid. Om een goede balans te behouden is het antwoord: “minstens twee keer per week wassen” Kies echter wel voor een goede shampoo. Gebruik een goede shampoo In een goede shampoo worden bepaalde bestanddelen namelijk niet gebruikt, namelijk: Natrium Laureth Sulfate Natrium Lauryl Sulfate Parabenen Formaldehyde/Methylchloroisothiazolinone Siliconen Kies in plaats daarvan voor een plantaardige shampoo met natuurlijke *oppervlakteactieve stoffen. Masseer zachtjes terwijl u de hoofdhuid wast, zonder hard te wrijven. Spoel daarna grondig met een watertemperatuur van ongeveer 30°C. Dit is een perfecte temperatuur voor de huid. Shampoo op volledig natuurlijk plantaardige basis, zijn verkrijgbaar bij mij in de salon of op https://hairborist.nl/ *Oppervlakteactieve stoffen voorkomen druppelvorming, zodat je haar goed bevochtigd raakt, daarnaast weken ze het vuil los van je huid en zorgt ervoor dat het vuil opgelost blijft in het water.